Tukaj živimo
literaturo.

Ljubljana je eno od 53 svetovnih Unescovih mest literature.

  • Dogodki | Pon, 14.6.2021 | 18.00
  • MGL - Mestno gledališče ljubljansko

MGL v MKL: Moja zgodba - Evgen CarPogovor z avtorjem

Osebno izpovedni roman Evgena Carja Moja Zgodba, ki ga je avtor podnaslovil z besedami Samo norček misli, da ga morajo imeti vsi radi, je zgodba o optimizmu, naivnosti, zaupanju, minljivosti, drugačnosti, ljubezni, močni volji in veri, da se da marsikaj narediti, če se hoče.

Evgen Car je gledališki in filmski igralec, upokojeni član ansambla Mestnega gledališča ljubljanskega, pa tudi pisec dramskih besedil, pesnik, nagrajenec Prešernovega sklada ter Prekmurec, ki živi v Ljubljani, a se domov rad in pogosto vrača tako v življenju kot na odru.

Tudi v knjigi Moja zgodba, ki je izšla pri založbi Pomurska akademsko znanstvena unija, se prepletata dva svetova, ki sta ga v življenju najbolj zaznamovala. Prvi je gledališki, ki mu je daroval več kot petdeset let, drugi pa kmečki, povezan z njegovimi dobrovniškimi goricami.

Pogovor z Evgenom Carjem, ki ga bomo v okviru cikla MGL v MKL pripravili v Mestnem gledališču ljubljanskem, bo moderirala dramaturginja Petra Pogorevc, odlomke iz njegove knjige pa bosta brala igralca Boris Kerč in Tomo Tomšič.
Produkcija: Mestno gledališče ljubljansko in Mestna knjižnica Ljubljana