Tukaj živimo
literaturo.

Ljubljana je eno od 53 svetovnih Unescovih mest literature.

  • Dogodki | Ned, 17.5.2020 | 19.00
  • Vodnikova domačija Šiška

Pisma z vami delijoFestival Itn.

Člani in članice programskega odbora Itn. so letos pisali pisma!
Projekt je zasnovala antropologinja Nika Kovač, pri delu je pisce koordinirala novinarka Deja Crnović, pisma pa je uredila Alenka Veler.

Študenti_ke in dijaki_nje so v pismih odprli pomembna družbena, politična in osebno intimna vprašanja, odgovore pa so iskali pri ljudeh, ki jih imajo za navdih. Pisma so bila že davno napisana, odposlana, prebrana in odgovornjena. Tako je nastalo dvanajst pisem, ki bi morala iziti v času festivala v drugi številki Udesin serijske publikacije Ogledalo. Ker to do sedaj ni bilo mogoče, smo se odločili pisma z vami deliti na spletu. V naslednjih dneh bomo z vami delili nekaj razmislekov, ki so nastali med iskanjem odgovorov.

Pri projektu Pisma so sodelovali člani in članice programskega odbora Itn.: Sara Kastelic, Mark J. Užmah, Tina Jančič, Kristina Krajnc in Aiko Zakrajšek ter policist iz Policijske uprave Kranj, Gregor Zalokar.
Na njihova vprašanja, pomisleke in razmisleke pa so v pismu odgovorili Goran Vojnović, Anja Golob, Andrej Rozman - Roza, Goran Lukić, Mitja Blažič in Ema Paš.

Dopisovanju v obliki prenosov branja v živo (Facebook live) lahko od nedelje, 17. maja, dalje v prisluhnete na FB profilu festivala Itn.
 
"Ti nisi moja predstava o tebi in jaz tvoja predstava o meni."
- GREGOR ZALOKAR, policist
Na ogled je že pismo, ki ga je napisal in prebral Gregor Zalokar, policist Policijske uprave Kranj, in ga poslal Emi Paš, članici programskega odbora festivala Itn. V pismu spregovori o predsodkih, o soljudeh, o pomenu branja in urejanju sveta z lastnimi besedami. Težko je spregledati aktualnost njegovih besed. Kaj je odpisala Ema? 

 
Produkcija: Vodnikova domačija Šiška, Udesin
Dogodek na FB