Tukaj živimo
literaturo.

Ljubljana je eno od 53 svetovnih Unescovih mest literature.

  • Dogodki | Tor, 12.5.2020 | 12.00
  • Vodnikova domačija Šiška

Razstava študentov v smeri Ilustracija UL ALUO Otvoritev razstave, ki bo na ogled do 29. maja

Pred dvema mesecema, 12. marca, naj bi v galeriji domačije odprli razstavo, ki je zaradi razmer nismo uspeli odpreti v fizični obliki, predstavili pa smo jo virtualno. Sedaj ob ponovnem odprtju galerije se vseh 16 sodelujočih avtorjev in avtoric veseli vašega obiska! Pri obisku galerije veljajo posebna pravila NIJZ za ogled.
 
Razstavljajo: Toni Buršić, Matija Cipurić, Trina Čuček Meršol, Polona Filiplič, Marina Gabor, Klara Jager, Teja Jalovec, Manca Kovačič, Sofiya Kruglikova, Eva Margon, Lara Mastnak, Maša P. Žmitek, Barbara Pavlič, Eva Rauch, Neža Šivec in Tibor Tekavec.

Kuratorki razstave: doc. Suzana Bricelj in doc. mag. Marija Nabernik.

Razstava bo na ogled do 29. maja, od ponedeljka do petka med 12.00 in 18.00 uro.

Na razstavi predstavljamo diplomska in magistrska dela študentov bolonjske študijske smeri Ilustracija na Oddelku za oblikovanje UL ALUO.

Na smeri Ilustracija si prizadevajo področje ilustracije obravnavati celostno, kar se odraža v pestrosti predstavljenih zaključnih nalogah. Te predstavljajo tematike tako s področja domišljijske kot tudi stvarne ilustracije. Obravnava posameznih področij ilustracije ne pomeni, da se študenti oprimejo in trdno držijo že zapovedanih oblik vizualne naracije. V svojih zaključnih delih delujejo raziskovalno in pri tem preverjajo ter premoščajo meje posameznih disciplin, s tem pa tudi širijo polje delovanja ilustracije ali pa ustvarjajo pogoje za nastanek novih pripovednih oblik.
 
Predstavljena dela so najvidnejša produkcija zadnjih let. Med njimi so tudi dela, nagrajena z akademskimi nagradami in univerzitetno Prešernovo nagrado.
Produkcija: Divja misel / Galerija Vodnikove domačije Šiška
Razstavo sofinancira MOL – Urad za mladino.
Dogodek na FB