Tukaj živimo
literaturo.

Ljubljana je eno od 53 svetovnih Unescovih mest literature.

  • Dogodki | Ned, 8.11.2020 | 11.00
  • Vodnikova domačija Šiška

Spletne Nedelce: Postavljanka 5+Spletna predstavitev razstave in delavnica za otroke

Razstava Ta ljudske v stripu in ena Schmidtova, ki sameva v Galeriji Vodnikove domačije, sicer vabi v pisani in kratkočasni svet ljudskih pravljic in basni v stripu. Vsestranski likovni ustvarjalec Andrej Štular je v strip prelevil rezijansko zgodbo Bežimo, svet se podira ter rusko pripovedko Medved ter jima nadel svežo in nadvse domišljeno likovno podobo. Namesto risbe je uporabil tehniki kolaža in asembaža ter pravljične junake in pokrajine ustvaril iz različnih zavrženih in najdenih predmetov - kamnov, lesa, gumbov, črepinj, zarjavelih koščkov železa in še mnogočesa zanimivega, kar mu je prišlo pod roke.

Uvod: Katerina Mirović, mentor: Andrej Štular, posnel in zmontiral: Borut Bučinel.
 
Pridružite se nam v nedeljo ob 11.00 na spletu!

------------------------------------------------

Vabilo k natečaju:
Poiščite kakšne doma ali v okolici in sestavite kakšne izvirne prizore. Fotografije do 15. decembra 2020 pošljite na core@mail.ljudmila.org. Izbranih 7 bo za nagrado prejelo Štularjevo knjižico Medved.
Produkcija: Divja misel
Dogodek organiziramo v sodelovanju s  Festivalom Tinta.
Dogodek na FB
Nedelce so nedeljski dopoldnevi na Vodnikovi domačiji, ko lahko čas teče malo bolj počasi in ga preživljamo v družbi dobrih knjig. Najboljše vsebine na najrazličnejše načine postavljamo na oder, da bi ob njih razmišljali, se zabavali, se ob njih pogovarjali in nekatere potem še dolgo nosili v mislih.
Nedeljski otroški program sofinancirata Mol - Oddelek za kulturo in Javna agencija za knjigo RS.