Tukaj živimo
literaturo.

Ljubljana je eno od 53 svetovnih Unescovih mest literature.

  • Dogodki | Čet, 10.12.2020 | 20.00
  • Vodnikova domačija Šiška

Carlos Pascual: Nezakonita melanholijaLiterarni kabaret

Literarni kabaret Nezakonita melanholija je izziv, ki smo si ga v turobnem času zadali v želji po živosti, tudi literarnih dogodkov. Literarno-glasbene spektakle smo z avtorjem v preteklosti na domačiji že pripravljali, s tokratnim pa, poleg predstavljanja glavne zvezde, pravkar izdane knjige Nezakonita melanholija Carlosa Pascuala (prevod Mojca Medvešek; izdala LUD Šerpa 2020), vstopamo tudi v praznovanje začetka konca leta 2020!
 
Predstavitev knjige Carlosa Pascuala bo hkrati tudi predstavitev nove skupine Zuluk (sestavljajo jo Slovenci in tukaj živeči Kolumbijci) in pogovor prevajalke knjige Mojce Medvedšek z Vesno Milek, s plesom bo sodelovala Urške Centa, glasbena gostja bo Katja Šulc. Prisotnost so potrdili tudi Herr P., Mermeida in Matilda iz kabareta Vaudeville, ki je nekoč potekal v Black Box Studiu. S komentarji in branji bodo sodelovali tudi Pascualovi prijatelji in znanci z vseh koncev obeh Amerik, ki so se kot protagonisti znašli v knjigi Nezakonita melanholija.

Spletni koncert boste lahko spremljali v živo na FB profilu domačije ali preko vimeo kanala Divje misli. Pišite z željenim datumom ogleda na press@divjamisel.com in prejeli boste geslo za ogled.
 
Knjigo Nezakonita melanholija lahko kupite preko spleta ali jo po predhodnem dogovoru (pia.prezelj@divjamisel.org) od srede, 2. decembra prevzamete na domačiji.
Produkcija: Vodnikova domačija Šiška
Jeziki se v literarnem kabaretu mešajo, vsi tuji so podnaslovljeni s slovenskimi podnapisi.
Dogodek na FB