Tukaj živimo
literaturo.

Ljubljana je eno od 53 svetovnih Unescovih mest literature.

  • Dogodki | Ned, 3.5.2020 | 11.00
  • Vodnikova domačija Šiška

Domače Nedelce #6: Dva zmerjavca

Tokrat predstavljamo slikanico Dva Zmerjavca pisatelja Lojzeta Kovačiča in ilustratorke Ane Zavadlav, ki je v letu 2018 izšla pri založbi Mladinska knjiga.

»V hišici nekje na deželi sta živela dva bratca zmerjavca, ki sta se zmeraj zmerjala. Nekega večera sta ležala v posteljah, v edini sobi, ki jo je premogla hiša. Zaspana še nista bila, zato sta se začela po stari navadi na vso moč zmerjati. ’Kozel’ je zaklical mali brat velikemu. Ta si je ravno belil glavo, kaj bi mu odgovoril, ko je nekdo potrkal na vrata
Pred vrati je stal kozel, ki se je kar vselil v sobico k bratoma. In ker se njuno obmetavanje z zmerljivkami s tem sploh ni končalo, so se kozlu kmalu pridružili še osel, polhi, žirafa, slon in celo nosorog. V sobi ni bilo več prostora zanju, bratca sta morala ven, v mrzlo meglo, v prazni vegasti hlev.
 
Priredba in pripoved: Špela Frlic
Ilustracije: Ana Zavadlav
 
Pridužite se nam v nedeljo ob 11h tukaj.
Produkcija: Vodnikova domačija Šiška / Divja misel
V sodelovanju z založbo Mladinska knjiga.
Dogodek na FB
Nedelce so lahko tudi v času, ko se šolamo in delamo doma, tisti čas, ki ga preživljamo v družbi dobrih knjig. Nedelce so lahko pravzaprav vsak dan! Vse dokler se ne bomo spet srečali v živo na Vodnikovi domačiji, bomo ob nedeljah na spletu objavljali vsebine za otroke, povezane s knjigami in vas tako še naprej vabili, da bi ob njih razmišljali, se zabavali, se o njih pogovarjali in nekatere potem še dolgo nosili v mislih.

Nedeljski otroški program delno sofinancirata Mol - Oddelek za kulturo in Javna agencija za knjigo RS.